До два месеца връщат Таки в България

  • 11 май 2012 15:08

  • 1890
  • 0
До два месеца връщат Таки в България
©

След не по-рано от месец и не по-дълго от два месеца Христофорос Аманатидис-Таки ще бъде върнат в България.

Това заяви вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа при посещението си във Велико Търново.

Той разказа, че служители на Интепрол, по обявената "червена бюлетина", са отишли на домашен адрес, на който се предполага, че е бил Таки, като впоследствие той е бил задържан и е бил преведен в ареста в Дубай.

По думите на вътрешния министър следва съответната процедура - Върховна касационна прокуратура ще осъществи кореспонденцията, за да се види какво е законодателството и дали ще могат да се съобразят със събраните доказателства, които ще бъдат представени. Следва и процедурата по евентуална екстрадиция.

Вътрешният министър коментира и случая с издирването на осъдените дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов. "Ще се положат максимални усилия братя Галеви да бъдат приведени там, където трябва да са според решението на Върховния касационен съд", заяви Цветанов и допълни, че прокуратурата е тази, която трябва да прецени дали да бъде издадена европейска заповед за арест за двамата. На въпрос как ще обясни всичко това пред Брюксел, вътрешният министър отговори, че не е необходимо МВР да обяснява. "Аз смятам, че по сега действащото законодателство, след като се вземе на втора инстанция и се произнесе съдът с потвърждение на присъда, може да се произнесе и за промяна на мярката", посочи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1890 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини