Криминално проявен без книжка си спретна луда гонка с полицаи във Варненско

  • 19 февруари 2021 16:20

  • 1342
  • 2
Криминално проявен без книжка си спретна луда гонка с полицаи във Варненско
© Булфото/Архив

22-годишният А.С., привлечен към наказателна отговорност за възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят задълженията си и управлявал автомобил в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС, въпреки че е неправоспособен, е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

С определение на Районния съд е било уважено искането на Районна прокуратура - Варна на обвиняемия да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда. Мотивите на обвинението да иска тази мярка са възможността А.С. да се укрие или да извърши друго престъпление, поради трайно установените му престъпни навици.

Спецакция тече във Варненско

22-годишният мъж е добре познат на органите на реда, криминално проявен е и обвиняем по четири досъдебни производства, които са в ход към момента под наблюдението на Районна прокуратура - Варна. Освен това А.С. е осъждан два пъти – по чл. 345 ал. 2 и по чл. 355 ал. 2 от НК, като деянията, за които е обвиняем в момента, са извършени в изпитателен срок по предходно осъждане.

Мъжът бил задържан в с. Синдел. При опит за полицейска проверка на лек автомобил, движещ се в селото, водачът му не спрял след подаден сигнал със стоп – палка и продължил движението си. Автомобилът бил последван от полицейска кола в специален режим на движение с включена звукова и светлинна сигнализация. Въпреки това водачът му не спрял и продължил с опитите да осуети извършването на проверката. В близост до с. Тръстиково мъжът изоставил превозното средство и избягал. Предприети били незабавни оперативно – издирвателни действия, които довели до установяването и задържането му. Проверката показала, че водачът е на 22 години, неправоспособен е и е управлявал МПС в срока на наложено му административно наказание за същото деяние.

Направените справки показали предишните криминални прояви на младия мъж, както и факта, че е осъждан два пъти. На А.С. са повдигнати две обвинения по чл. 270, ал. 1 и по чл. 343В, ал. 2 от НК.

Патрулка катастрофира по време на гонка в ловешко село

Определението на Варненския районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия, подлежи на обжалване пред Окръжния съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Последвайте канала на

Novini.bg
1342 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Mariaa21

2021.04.10 | 03:58

2
­­­В­и­­ж­­­т­­е­­ ­­­м­о­­я­т­а­ ­т­­­и­­й­н­ ­­п­­­у­­т­­­к­а­ ­-­ ­W­W­W­­­.­­B­G­1­7­­­.­­C­­L­U­­­B­­
EЙ СМЕШНИЦИ

2021.03.21 | 15:15

1
ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ПРИ ЖИВКОВ НЯМАШЕ НИТО ЕДИН НАРКОМАН

Добави коментар

Водещи новини