Спецакция тече във Варненско

  • 17 февруари 2021 11:21

  • 290
  • 1
Спецакция тече във Варненско
© Булфото (архив)

Рано тази сутрин е започнала специализирана полицейска операция на територията на Четвърто РУ при ОД на МВР – Варна. Проверките се извършват в село Синдел, община Аврен, под ръководството на Окръжната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

Проверяват се хора и моторни превозни средства с цел активен контрол на поведението на водачите на МПС. Следи се дали те управляват автомобили след употреба на алкохол и наркотични вещества, дали са правоспособни, като и дали имат неплатени глоби. Проверява се техническата изправност на превозните средства и имат ли сключена задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Целта на операцията е противодействие на битовата престъпност и престъпленията в транспорта, както и издирване на лица, които са се укрили от наказателно преследване, от изтърпяване на наказание по влезли в сила присъди. Издирват се лица, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства или са обявени на общодържавно издирване. Акцент са лица, които влияят с противоправното си поведение върху криминогенната обстановка в района.

Мащабна полицейска акция в центъра на Велико Търново, има арестувани

Към този момент проверените лица са 255, проверените автомобили - 130. Задържани са седем души, като двама от тях са били обявени за общодържавно издирване. Установени са 8 нарушения на Закона за движение по пътищата, ангажирана е административно – наказателна отговорност спрямо нарушителите.

Novini.bg
290 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Elizabetha21

2021.04.10 | 03:58

1
­­В­и­­ж­т­е­­ ­­­м­о­­я­­т­­а­­ ­­­т­­и­й­­­н­­­ ­­­п­­у­­т­к­­­а­­ ­­-­­ ­­­W­W­­W­.­B­­G­1­­7­­.­­C­L­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини