Полицията с подробности за разкритата нарколаборатория в Монтанско

20 януари 2021 15:47

Полицията с подробности за разкритата нарколаборатория в Монтанско
© Булфото (архив)
1197 1

Полицаи от Монтана и от участъка в Бойчиновци са открили по сигнал, че цех от някогашен завод за метални отливки в Бойчиновци е превърнат в модерна лаборатория за наркотични вещества на основата на канабиса. Това съобщиха на брифинг пред сградата на ОД на МВР в Монтана директорът на полицията старши комисар Пламен Томов и окръжният прокурор на Монтана Росен Петков, предаде БТА.

При обиск в лабораторията, която се състои от няколко помещения, са открити 52 килограма зелена тревна маса канабис, 13 килограма суха тревна маса канабис и 600 растения канабис. Окръжният прокурор Росен Петков заяви, че намереното оборудване за отглеждане на растенията и производство на наркотици е впечатляващо и никога до сега в региона не е откривано подобно нещо. В помещенията е изградена модерна климатична инсталация с големи климатици и въздуховоди, монтирани са много датчици и таймери и става въпрос за професионално отглеждане на канабис и производство на наркотици, обяви прокурор Петков. Стойността на лабораторията и иззетите от нея неща все още се уточнява, но става въпрос за десетки, а може би и стотици хиляди левове, заяви старши комисар Пламен Томов.

По случая има един заподозрян, но все още няма задържани, обяви наблюдаващият делото прокурор Лилия Илиева. Образувани са три досъдебно производства по член 354а и по 354в от НК за незаконно отглеждане и притежание на наркотични вещества и по член 234 от НК за незаконно присъединяване на електрическата мрежа. Разследването продължава, правят се допълнителни огледи, назначени са експертизи, уточни Илиева.

Нелегална лаборатория за наркотици разкри полицията в Монтана

Novini.bg
1197 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Реално

2021.01.20 | 16:48

130796
Това не е нарколаборатория !!! Вместо заподозрян трябва да има отличен .

Добави коментар