Модерна нарколаборатория е разкрита в тетевенското село Черни Вит

  • 25 март 2021 17:36

  • 715
  • 3
Модерна нарколаборатория е разкрита в тетевенското село Черни Вит
©

Модерна нарколаборатория е разкрита в тетевенското село Черни Вит при специализирана операция на Областната дирекция на МВР в Ловеч и районното управление в Тетевен. Това съобщи на място окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков по време на съвместен брифинг с директора на ОД на МВР - Ловеч, старши комисар Дончо Манов. Образувано е досъдебно производство за производство с цел разпространение на наркотични вещества в големи размери. Задържани са двама мъже - единият е криминално проявен.

Нарколабораторията се намира в луксозен имот в селото, в близост до църквата. Тя е шеста поредна, разкрита на територията на областта за последните осем месеца, посочи Вълков.

В една от постройките на територията на имота са намерени високотехнологични съоръжения за производство на марихуана, в друга са открити пакети със сухо вещество, готово за реализация на пазара. Само в един от хладилниците е намерено количество от 10 кг, посочи окръжният прокурор.

Старши комисар Манов уточни, че в една от сградите са открити повече от 590 саксии с растения, а в друга е изградена сушилня. Според него готовата продукция е предназначена за износ, тъй като цената в чужбина е по-висока. Предстои да бъде уточнено цялото намерено количество на наркотичните вещества и негова стойност.

В процеса на разследването ще стане ясно откога действа лабораторията и има ли връзка с разкритите преди това в Ловешка област.

За задържаните лица прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка "задържане под стража".
 

Novini.bg
715 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Vanessaa19

2021.04.10 | 03:54

3
­­­В­­­и­­­ж­т­­­е­­­ ­­м­­о­­я­­­т­­а­­­ ­­т­­и­й­н­ ­п­у­­­т­­­к­а­­ ­-­­­ ­­­W­W­­­W­.­­­B­­­G­­1­­7­.­­C­L­­U­­B­­­
САМО ИСТИНАТА

2021.03.25 | 18:22

1
БСП ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК А С. ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА НЕ БСП НЯМА ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ Я ПРИЕМЪТ ЗА ДА МОЖЕ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ ДЕЦА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СТАВАТ ДЖЕНДЪРИ КОГАТО ТЕ СИ ПОИСКАТ ВИЕ НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАТО ТОВА НА БРАД ПИТ ИЛИ ИСКАТЕ ТЕ ДА СА НОРМАЛНИ И НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП

2021.03.25 | 19:28

2
БУТАШ МАСЛО И НЕ ДОЛИВАШ! НОРМАЛНИЯ БЪЛГАРИН И МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ БСП И КОТИЛОТО ОКОЛО НЕЯ И ЩЕ ГО ПОКАЖАТ ДРУГАТА СЕДМИЦА!

Добави коментар

Водещи новини