Контрабанден тютюн за наргиле е задържан на "Капитан Андреево"

  • 29 декември 2020 11:10

  • 369
  • 0
Контрабанден тютюн за наргиле е задържан на "Капитан Андреево"
© Pixabay

Митнически служители на ГКПП "Капитан Андреево" откриха и задържаха 318 кг контрабандeн тютюн за наргиле при проверка на товарен автомобил на митническия пункт, съобщиха от Агенция "Митници". Случаят е от 23 декември.

На пункта пристигнал камион с турска регистрация, пътуващ за България. Пред митническите служители шофьорът, български гражданин, представил редовни документи за превозваната групажна стока, по-голяма част от която мебели. По метода "анализ на риска" митническите служители селектирали камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура.

При проверката е било установено, че между декларираната стока в товарното помещение има недекларирани 20 кашона с общо 318 кг. тютюн за наргиле с различни марки, без акцизен бандерол. Контрабандната акцизна стока е с пазарна стойност близо 102 000 лева, уточниха от митницата.

Иззеха 3445 кутии цигари и около 14 кг тютюн

От там добавиха, че по случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. По разпореждане на обвинението мъжът с инициали И. М. е бил привлечен към наказателна отговорност и му е била наложена мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 5000 лева и забрана да напуска пределите на страната без разрешение на прокурор.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини