Пожарът край село Граничар е овладян

Пожарът край бургаското село Граничар е овладян. В момента огънят е ограничен до дере със сухи треви и храсти. Гасенето се извършва ръчно.

През нощта в района ще останат дежурни огнеборци и един противопожарен автомобили. Те ще следят да не се разгори отново пожара, който по-рано днес обхвана 50 декара борова гора до българо-турската граница, предаде БНР.

Военни продължават да помагат в борбата срещу пожарите

След като пожарът край средецкото село Граничар остана овладян в продължение на 14 часа, днес следобед той се разгоря с нова сила, съобщи тамошният кметски наместник.

По-рано днес огънят беше обхванал общо 50 декара борова гора, която е в непосредствена близост до българо-турската граница. До този момент са изгорели шест необитаеми къщи и стопанските постройки, както и две обитаеми къщи. На място имаше три пожарни екипа, беше изпратена и високопроходима техника. С нея беше направи просека, за да се спре разпространението на огъня.

В гасенето му се включиха и 55 служители от държавно и общински горски стопанства, десет затворници и десет доброволци. Пожарът избухна вчера около обяд като с променлив успех бе локализиран в отделни зони. По-рано днес той отново се е разгоря поради силните пориви на вятъра, но вечерта беше овладян.

Огънят обхвана борова гора и се разпространяваше успоредно на границата ни с Турция, но нямаше опасност да премине на турска територия. Началникът на Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас старши комисар Васил Василев увери, че няма опасност и за близките 3 населени места.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет