Нова фирма поема сметопочистването в Община Попово

  • 13 ноември 2020 14:08

  • 230
  • 0
Нова фирма поема сметопочистването в Община Попово
© bulphoto (архив)

Община Попово подписа договор за сметопочистването с нова фирма. След обществена поръчка е определено фирмата "Уейст Солюшънс България" - София да изпълнява сметосъбирането, сметоизвозването, почистването на местата за обществено ползване и предварително третиране и последващо оползотворяване на смесени битови отпадъци, съобщават от администрацията на кмета Людмил Веселинов, цитирани от БТА.

Договорът е 2-годишен. Мястото на изпълнението на договора е община Попово, включваща териториите в регулационните граници и имоти, разположени в зоната между регулационните граници и земеделски земи на град Попово, кварталите "Невски" и "Сеячи" и всичките 34 села.

Камион за сметосъбиране се обърна в центъра на София

Стойността на договора е 1 244 149 лв. От администрацията уточняват, че предвиденият минимален брой здрави контейнери, който задължително трябва да бъде доставен от фирмата - изпълнител, е 1 600. Това са контейнери тип "Бобър" с вместимост 1 100 литра. Съдовете за смет задължително трябва да се дезинфекцират минимум два пъти годишно със специален автомобил за измиване и дезинфекция.

Предстои поетапна подмяна и ремонтиране. Честотата на извършване на услугата по сметосъбиране и сметоизвозване по населените места е определена със Заповед на кмета на община Попово. За поддържането на добра обществена хигиена фирмата-изпълнител е длъжна да извърши и машинно миене на местата за обществено ползване в Попово, като общата площ, подлежаща на миене, е 376 дка.

Машинното миене ще се извършва веднъж годишно през пролетния сезон, а машинно миене на централната градска част ще се извършва пет пъти в годината.

Мая Йорданова
230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини