Опасен дрифт ли е причината за тежката катастрофа в Горна Оряховица?

В неделя вечерта имаше тежка катастрофа с  петима ранени в Горна Оряховица. Двама от тях са в тежко състояние с опасност за живота. След катастрофата на място ще бъдат сложени  повдигнати пешеходни пътеки. Предполагаше се, че опасен дрифт ли е причината за тежкия сблъсък, информира Нова телевизия.

Двама от пострадалите вече са без опасност за живота. Те все още са в реанимация и предстои да им бъдат извършени интервенции. Участъкът е изключително натоварен. Има въведено ограничение за движение с не повече от 50 км/ч.

 „Образувано е досъдебно производство, чрез което ще се установят причините и механизмът на реализираното пътно произшествие. Ще бъдат назначени автотехнически експертизи, които ще дадат повече яснота”, каза Галин Георгиев от Пътна полиция.

Той обясни, че в КАТ се води постоянна статистика за нарушения, свързани с дрифтове. „От началото на годината до този момент са съставени 5 акта за подобни нарушения. И продължаваме да работим с нарушителите. Знаем местата, където се извършват такива дрифтове. Отреагираме на сигналите на гражданите”, каза още Георгиев.

Заместник-кметът на Горна Оряховица обясни, че общината ще изгради шест повдигнати пътни пътеки. Те ще са факт до края на годината. Две от тях бъдат изградени от АПИ, със съдействието на общината.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет