Крадец отмъква скъпо возило от столичния "Младост", кара си я спокойно в друг квартал

  • 03 юли 2020 14:46

  • 3889
  • 3
Крадец отмъква скъпо возило от столичния "Младост", кара си я спокойно в друг квартал
© Pixabay

В резултат на предприети бързи оперативни действия полицаи от СДВР задържаха двама мъже, отнели противозаконно лек автомобил.

На 24 юни в полицията е получен сигнал за открадната от паркинг в района на ж.к „Младост“ кола. В хода на предприетите действия, няколко дни по-късно, служители на сектор „Престъпления свързани с МПС“ – СДВР засичат автомобила, движещ се в района на кв. „Витоша“, от който изскача млад мъж и прави опит да избяга, а колата продължава пътя си.

Товарен автомобил е откраднат в Златоград

Минути по-късно беглецът - 31-годишен рецидивист, е задържан, а при опит автомобилът да бъде спрян, той реализира ПТП със служебната кола. При задържането водачът, 22-годишен столичанин, оказва яростна съпротива, което налага употребата на белезници.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия са намерени и иззети мобилни телефони, сим карти, регистрационни табели, автомобилни ключове, техника за привеждане на автомобили в движение, нож тип „пеперуда“ и пистолет. На адресите на задържаните мъже са открити множество полиетиленови пликчета с прахообразно вещество и пистолет.

По случая е образувано досъдебно производство. Наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Последвайте канала на

Novini.bg
3889 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ох

2020.07.03 | 16:03

2
Откраднат скъп автомобил на някои БКП другар и тяхните пазители МВР сасе задействали от горе. Ако беше някои нормален гражданин милиционерите щяха даси вземат рушвета от авто крадците и човека щеше да чака от умрял писмо. Но и крадците малоумници дрогирани катоса видели че автомобила скъп неимли идва на акъла че автомобила е на ДС другар

2020.07.03 | 22:06

3
още ли сънуваш червени петолъчки калпазанино ??? спокойно никой вече няма да те задължи да работиш и с далаверка се живее , страха от бачкането ти е останал от БКП ...

2020.07.03 | 16:02

1
Е то за МВР няколко дни по-късно си е "в резултат на бързите действия"! Ами то за смяна на книжка ти отнема повече.

Добави коментар

Водещи новини