Полицейска акция в Сухиндол и селата Бяла река, Горско Косово и Димча

  • 20 февруари 2020 11:55

  • 1407
  • 0
Полицейска акция в Сухиндол и селата Бяла река, Горско Косово и Димча
© МВР

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места се проведе вчера на територията на РУ – Павликени.

Действията на служителите на ОДМВР – В. Търново, на РУ – Павликени и Дирекция „Жандармерия“ бяха осъществени в Сухиндол и селата Бяла река, Горско Косово и Димча, под наблюдението на прокуратурата.  В рамките на акцията бяха разкрити 6 кражби, задържани са 9 лица с криминални регистрации за кражби и грабежи, 13 са привлечени като обвиняеми за кражби, притежание на наркотични вещества, шофиране в  нетрезво състояние и управление на нерегистриран автомобил.  

Петима души са задържани при спецакция в село Арчар

Четирима от тях, с постановление на прокуратурата, са с удължена мярка за задържане до 72 часа.  

Извършени са процесуално следствени действия на общо 12 адреса, образувани са две бързи производства - за притежание на наркотични вещества и незаконно добита дървесина от орех.

Започнато е досъдебно производство за  притежание на наркотици, оръжие и боеприпаси - открити при претърсване на жилище на чужди граждани в с. Димча. В хода на проверката са иззети близо 160 грама марихуана, боеприпаси за автомат „Калашников“ и нерегистрирана въздушна пушка.

Проверени са 79 автомобила и  92 – ма водачи и пътници. Съставени са 16 акта по Закона за движение по пътищата и 2 - по Закона за българските лични документи. Наложени са 6 глоби по фиш. Издадена е заповед за налагане на принудителни административни мерки.

Директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново комисар Стефан Николов, районният прокурор Атанас Филпов и началникът на РУ – Павликени гл. инсп. Иван Тодоров провериха на място създадената организация за координация между проверяващите екипи.

Те се срещнаха и с кмета на Сухиндол инж. Пламен Чернев, с когото обсъдиха криминогенната обстановка в общината и го запознаха със съвместната инициатива на полицията и Окръжна прокуратура да се провеждат срещи по график с ръководствата на двете институции, началници на полицейски управления, кметове и местните жители.

Целта е да чуем проблемите на хората и да предприемем необходимите мерки за да им дадем повече сигурност и спокойствие. В рамките на срещата бе дадена висока оценка за съвместната работа и постигнато взаимодействие между общината и полицията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1407 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини