Петима души са задържани при спецакция в село Арчар

  • 20 февруари 2020 10:53

  • 1020
  • 0
Петима души са задържани при спецакция в село Арчар
© МВР

Петима души са задържани при специализирана полицейска операция във видинското село Арчар. Образувани са пет досъдебни производства и пет преписки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 19 февруари за времето от 9.00 до 18.00 часа служителите на реда са провели специализирана операция за противодействие на битовата престъпност на територията на село Арчар, общ. Димово. Действията са осъществени от служители на РУ - Видин, участък „Арчар”, „Пътна полиция“ – Видин и Зонално жандармерийско управление - Монтана, под надзора на Окръжна прокуратура - Видин.

Спецакция срещу битовата престъпност в Балчик

Униформените са проверили 193 души (от тях 20 лица от криминалния контингент) и 142 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения съставиха 22 акта и 14 фиша.

В хода на операцията са образувани пет досъдебни производства и пет преписки. Две от досъдебните производства са образувани за незаконно държане на културно-исторически ценности, а три – за държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол. Заведени са четири преписки за съхранение на незаконно добита дървесина и една по чл.234 от Наказателния кодекс.

С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани петима местни жители.

Разследващите са иззели част от античен каменен корниз, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред; четири антични монети и металотърсач; 9 кубика дърва без контролна горска марка и документи за произход и нарязан тютюн без бандерол.

Работна среща с Боряна Георгиева – кмет на Арчар, са провели комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“, главен инспектор Мирослав Милков – началник на РУ - Видин, главен инспектор Малин Ницов – началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция, и главен инспектор Деян Цолов – началник на полицейския участък в селото.

„Между полицията и кметството комуникацията е постоянна“, подчерта Боряна Георгиева. Тя изрази готовност, в рамките на възможностите на местната власт, да съдейства на служителите на реда по въпросите, свързани с опазването на обществения ред, сигурността и спокойствието на жителите на селото.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1020 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини