Младен Маринов: Ключът към успешна и ефективна система на миграция и убежище е тя да е приложима, устойчива и справедлива

  • 24 януари 2020 14:57

  • 272
  • 0
Младен Маринов: Ключът към успешна и ефективна система на миграция и убежище е тя да е приложима, устойчива и справедлива
© МВР

Министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, участва в Неформалния съвет „Правосъдие и вътрешни работи” в Загреб, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на съвета той участва в дискусия на тема  „Пътят напред към пространство на свобода, сигурност и правосъдие“. Той изрази задоволство, че Хърватското председателство на Съвета на ЕС продължава обсъждането по бъдещите насоки за прилагане на стратегическия дневен ред в областта „Правосъдие и вътрешни работи“ за следващите пет години. Министър Маринов изрази категоричната позиция, че ключът към успешна и ефективна система на миграция и убежище е тя да е приложима, устойчива, справедлива и съобразена с принципите на ЕС и обществения интерес на държавите - членки. В този смисъл отговорността следва да бъде справедливо поделена между всички държави членки на ЕС. Българският вътрешен министър защити и тезата, че в Общата  европейска система за убежище, интегрираща общи елементи, би следвало да се запазят и национални практики, доказали своята ефективност.

Министър Маринов връчи голямото отличие на церемонията "Полицай на годината 2019"

По отношение на дебата по тема „Прилагане на оперативната съвместимост“, министър Младен Маринов  изтъкна провежданата от правителството ни последователна политика за навременното и качествено постигане на оперативна съвместимост. Той припомни, че България отговаря за един от най-чувствителните сектори от външните граници на ЕС, като сме изправени пред предизвикателството да осигурим оперативност на сухоземни, морски и въздушни граници, което изисква и значителен финансов ресурс.

Младен Маринов поиска система за ранно долавяне на прояви на екстремизъм

В контекста на това разбиране българският вътрешен министър сподели, че предстои да заработи единен национален координационен механизъм с участието на широк кръг национални органи, който ще осигурява взаимовръзките между отделните системи и ще наблюдава развитието им.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини