Проговориха близките на мистериозно загиналия български моряк в Китайски води

  • 14 февруари 2020 09:02

  • 3331
  • 0
Проговориха близките на мистериозно загиналия български моряк в Китайски води
© Getty Images/Guliver (архив)

Български моряк загина при странни обстоятелства на кораб в Китай. 53-годишният Георги Кьосев е починал на 9 ноември миналата година. 

"Сутринта на 9 ноември си писахме с мъжа ми. Часове по-късно от управата на кораба ми казаха, че мъжа ми е починал от инфаркт. Смятам, че това не е вярно, тъй като той нямаше сърдечни проблеми. Той няма да има право да работи на кораб, ако има проблеми със сърцето", това заяви пред камерите на Нова телевизия съпругата на Кьосев - Катя. 

Мистериозна смърт на български моряк в Китай

"По-късно от корабната агенция искаха да подпиша, че не желая аутопсия. Аз през цялото време исках аутопсия, защото съм сигурна, че не е починал от инфаркт", разказа още съпругата на българския моряк. 

"Казаха ми, че е направена аутопсия в Шанхай – на 4 часа от града, в който тялото му е свалено. Нямаме документи, а смъртният акт е пародия. Никой не ни каза нищо", допълни Катя Кьосева.

Дъщерята на Георги Симона смята, че е станала трудова злополука.

"Писах до премиера Борисов и до главния прокурор с молба да върнат трупа и да се разкрие причината за смъртта. Подчертавам, че искам тялото на съпруга ми с всички органи, тъй като ми пратиха имейл, в който се посочва, че ще ми го върнат без сърце и мозък", завърши съпругата на починалия моряк. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини