Мистериозна смърт на български моряк в Китай

  • 13 февруари 2020 16:38

  • 4133
  • 4
Мистериозна смърт на български моряк в Китай
© Pixabay

Български моряк издъхна при странни обстоятелства на кораб в Китай. Инцидентът е станал на 9-ти ноеври и вече три месеца тялото му се задържа там по неясни причини.

Мистерията около кончината на 53-годишният Георги Кьосев се заплита още повече, след като семейството му е било информирано, че тялото на покойника ще пристигне, но без сърцето и мозъка. Тази новина хвърлила роднините му в ужас и още повече задълбочила подозренията им, че има нещо нередно около смъртта му, пише "Монитор".

Според официалната информация, която получили от работодателя, Георги бил издъхнал от инфаркт. Съпругата му Катя и дъщеря им Симона обаче не вярват. Двете жени, които живеят в Поморие, твърдят, че Георги е бил здрав като бик. Катя го чула по телефона в злополучния ден, часове преди да й съобщят черната вест. Казал й че е много добре, нямал никакви оплаквания и споменал, че е преместен на друг кораб. "Не вярваме на версията с инфаркта. Той беше физически много здрав и силен, бивш спортист е. Никога не се е оплаквал от нищо, преди да замине на последния рейс си направи пълни изследвания. Подозираме, че е загинал при трудова злополука. Иначе защо ще ни пращат тялото без сърце и мозък?! Семеството му заяви че ще иска повторна аутопсия в България и после им се съобщава, че тези органи липсват. А без сърце каква аутопсия може да се направи. Още повече че никой не може да обясни защо сърцето му и мозъкът ги няма", казват роднините му. В цялата ситуация има и други въпросителни. Няколко седмици след трагедията в Поморие при съпругата Катя пристигнал непознат мъж, който заявил, че е очевидец на инцидента с Георги. Потвърдил официалната версия, че е 53-годишният помориец е починал от инфаркт и твърдял, че бил негов близък приятел. Семейството обаче не познава въпросния мъж и твърди, че Георги никога не е имал такъв приятел.

Мистерия с починал българин в Англия

Загиналият се качил като механик на кораба Navios Celestial, който е собственост на гръцка фирма, но плава под панамски флаг. Според протокола, подписан от капитана Едуардо Пиринг, Георги Кьосев издъхнал внезапно на 9-ти ноември, докато бил на долната мостова палуба. Изведнъж се свлякъл на земята. Пет минути по-късно бил пренесен до брега, за да му бъде оказана лекарска помощ. Той вече бил в безсъзнание, когато го откарали с линейка в болницата, а малко по-късно починал от сърдечна недостатъчност в болница на остров Жушан. По-късно семейството му получило документи, според които аутопсията е направена в Шанхай, който се намира на стотици километри разстояние от острова.

"Съмняваме се в автентичността на тези документи, защото те нямат печат и подпис, а корабната агенция отказва да изпрати оригиналите, написани на китайски. Мислим, че заради искането ни за повторна аутопсия, тялото се бави толкова време", твърдят близките на поморийския моряк. Повече от три месеца съпругата води непрестанни преговори, но така и не е наясно защо тялото на покойния й съпруг не е транспортирано. Последното обяснение което получила е, че тленните останки ще бъдат транспортирани до България, веднага след възобновяване на редовните полети от Китай и отпадането на ограниченията свързани с корона вируса.

Роднините на моряка са наели адвокат и са подали сигнал в прокуратурата с искане за разследване от българските власти.

Последвайте канала на

Novini.bg
4133 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Нашънъл провъъб

2020.02.13 | 17:41

1

Майка си ли търси там? Каквото търсил намерил.

2020.02.14 | 00:28

4

ти си жива маса без мозък, ма.ма.ти до.лна.

2020.02.13 | 18:49

3

Ти си егати малоумния тъпак. Позитанска измет!

2020.02.13 | 18:03

2

Глупак си момче.

Добави коментар

Водещи новини