Спипаха телефонни измамници в Плевен

  • 06 януари 2020 13:56

  • 689
  • 0
Спипаха телефонни измамници в Плевен
© Pixabay

Задържани са участници в две телефонни измами в Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Служители на Второ РУ разследвали измама, сигналът за която постъпил на 27 февруари 2019 г. След поредица обаждания, 90-годишна жена от Плевен била заблудена, че разговаря с внука си, който имал нужда от парични средства за закупуване на радиатори. Вярвайки, че помага, възрастната жена предала 2000 лева на непознат младеж.

В хода на предприетите оперативни действия по досъдебното производство са установени двама жители на Бургас (на 30 и на 52 години), които на 27 февруари пристигнали в Плевен. По-младият от тях взел парите, след което двамата отпътували за Русе, където предали сумата.

От МВР отчетоха значителни резултати в борбата с телефонните измами

На 27 декември при процесуални действия са открити вещи, съотносими с предмета на разследване. 30-годишният е привлечен и разпитан в качеството на обвиняем. Той признал за участието си в измамата и възстановил в пълен размер отнетата сума. Заявил е, че желае да сключи извънсъдебно споразумение с Районна прокуратура - Плевен.

Полицаи от Първо РУ работили по сигнал за телефонна измама, извършена на 18 март 2019 г., когато 80-годишна жена била заблудена, че оказва съдействие на полицията и изхвърлила през балконска тераса найлонова торбичка с пари. По случая било образувано досъдебно производство и в рамките му – предприети оперативни действия от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР – Плевен, под ръководството на наблюдаващ прокурор.

В хода им е установен участник в престъплението - 51-годишен от Варна. Той е задържан, а при последвалите процесуално-следствени действия са открити вещи, съотносими с предмета на разследване. Мъжът признал за участието си в деянието и конкретизирал, че взетата парична сума е била над 1000 лева. С разследващите той споделил и за участието си в идентично престъпление на територията на Ловеч. Материалите по досъдебното производство са изпратени за присъединяване към досъдебното производство в РУ - Ловеч, което е приключено с внесен обвинителен акт по наказателно дело от общ характер на Районен съд - Ловеч.

60-годишна българка е арестувана в Гърция за участие в телефонни измами

Последвайте канала на

Novini.bg
689 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини