Спецакция срещу разпространението на дрога в Сливен и Нова Загора

  • 06 януари 2020 11:18

  • 5379
  • 1
Спецакция срещу разпространението на дрога в Сливен и Нова Загора
© МВР (архив)

Петима са задържани за притежание на наркотици при операция на полицията в Сливен и Нова Загора. Иззети са метамфетамин и над един килограм канабис, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Сливен.

Акцията е проведена в края на миналата седмица на територията на районите управления в Сливен и Нова Загора. Извършени са проверки от екипи на „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ за установяване на лица, занимаващи се с разпространение и употреба на наркотични вещества.

Задържан е трафикант на прекурсори за производство на наркотици на ТИР Терминал - Видин

В хода на процесуално-следствени действия, извършени от служители на РУ - Нова Загора, в частен имот в село Асеновец са намерени и иззети 18 пакета, съдържащи суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Общото тегло на иззетото наркотично вещество е около 1 килограм. Собственикът на имота с инициали Д.Р. (на 31 години) е отведен в РУ - Нова Загора и задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

Четирима са задържаните при акцията в Сливен. На 5 януари е извършена проверка на 28-годишен с инициали Й.Й. от град Сливен. Той е установен от полицейски екип на улица „Тодор Каблешков“. В него и в дома му е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Й.Й. е задържан за 24 часа.

Около 22.00 часа на 4 януари на ул. „Г. С. Раковски“ е извършена полицейска проверка на 22-годишен с инициали М.М. от град Сливен. Той доброволно е предал две пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. М.М. е отведен в РУ - Сливен и задържан за 24 часа.

На 5 януари при проверка на ул.“Орешак“, е установен 17-годишният К.Й. от град Сливен. В него е намерено и иззето топче от станиол, съдържащо суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. К.Й. е задържан за 24 часа.

Закопчаха асеновградчанин с наркотици при спецакция

На 6 януари в квартал „Дружба“ е извършена полицейска проверка на 25-годишен с инициали Й.Й. от град Сливен. Той доброволно е предал пликче, съдържащо метамфетамин. Й.Й. е отведен в РУ - Сливен и задържан за 24 часа.

Операциите по линия „Наркотици“ на територията на ОДМВР - Сливен продължават.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.09 | 11:38

1

Тези два града са с преобладаващо население от...сигани...!И е нормално там да се вършат тези неща...

Добави коментар

Водещи новини