Задържан е трафикант на прекурсори за производство на наркотици на ТИР Терминал - Видин

  • 27 декември 2019 12:42

  • 870
  • 0
Задържан е трафикант на прекурсори за производство на наркотици на ТИР Терминал - Видин
© Окръжна прокуратура – Видин

С постановление на наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура – Видин за срок до 72 часа е задържан С.Д., гражданин на Иран, по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 3 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Около 19:10 ч. на 24.12.2019 г., при влизане в страната на ТИР Терминал - Видин, била извършена митническа проверка на товарен автомобил - влекач и хладилно ремарке. Водачът заявил, че превозва вода, предоставил карнет, международна товарителница и фактура, в която било описано, че превозва осмозна вода „Huchem Demi“.В МПС били открити осем ПВЦ кубове, всеки с маркирана вместимост от по хиляда литра, съдържащи безцветна прозрачна течност с остра задушлива миризма на оцет. От изготвената експертна справка е видно, че въпросното вещество е оцетен анхидрит, представляващ прекурсор за производство на наркотични вещества. От откритото количество - 8000 литра, може да се произведе над три тона хероин.От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Д. е извършил престъплението, в което е обвинен. Мъжът няма постоянен адрес в страната. Налице е реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

За престъплението по чл. 242, ал. 3 от НК се предвижда наказание от две до десет години „лишаване от свобода” и глоба от петдесет хиляди до сто хиляди лева.

Спипаха непълнолетен с дрога и прекурсори в Кубрат

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия чужд гражданин.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
870 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини