Констатираха редица нарушения при проверки на търговски обекти

Редица нарушения са констатирани при комплексни проверки на търговски обекти в Правец. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В изпълнение на предварително утвърден план, вчера бе проведена съвместна полицейска операция на служители от Районно управление на МВР - Правец, Териториалната дирекция на НАП, Комисията за защита на потребителите и Областната дирекция по безопасност на храните, с цел извършване на тематични инспекции и регулярни проверки на търговски обекти. В хода й са проверени общо 7 обекта, при което са констатирани различни нарушения. Салати, десерти и месни продукти от свинско и пилешко с изтекъл срок на годност, както и несъответствие на наличните суми в касата с дневния отчет, са установени в един от проверените обекти. В друг - магазин за промишлени стоки, е установено, че на стоките не са поставени етикети на български език, което е нарушение на чл. 91, ал.1 от Закона за защита на потребителите.

Запечатаха складове за млечни продукти

Принудителна административна мярка „запечатване на обекта“ предстои да бъде наложена от данъчните инспектори спрямо баничарница, където било констатирано несъответствие на наличните пари в касата с дневния отчет, липса на паспорт на фискалното устройство и на всички отчети. За всички установени нарушения предстои съставянето на актове.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет