Запечатаха складове за млечни продукти

  • 04 декември 2019 13:57

  • 1107
  • 0
Запечатаха складове за млечни продукти
© Pixabay

Запечатаха складове за млечни продукти в Силистра и Бургас след спецакция на Икономическа полиция, ГДНП, НАП, БАБХ и МВР. До действията на правоохранителните органи се е стигнало след установяване на хранителни продукти без документи за произход в търговската мрежа на територията на страната.

В хода на операцията са проверени складове на големи дистрибутори на стоката на фирмата производител в 10 големи градове, сред които София, Варна, Русе, Стара Загора, Бургас и Пловдив.

Запечатаха кухнята на детската градина с отровното мляко

В базата на производителя е установен и запечатан нерегламентиран склад, в който е открита стока без документи, удостоверяващи произхода ѝ. Липсвали са и счетоводни документи.

На територията на Бургаска област също е установен и запечатан склад за съхранение на продукти без документи, удостоверяващи произхода им.

Подобни пропуски са констатирани и в други обекти на територията на останалите области. При инспекцията е засечена практика за разплащане на стока в пари в брой, а не по установения законов ред – по банков път.

Работата по изясняване на случая продължава. Иззети са проби от предлаганата продукция и от производствената база, за да се установи дали стоките са опасни за здравето на потребителите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини