И жандармерия ще пази студентите на 8 декември

  • 05 декември 2019 11:36

  • 603
  • 2
© Novini.bg

На местата, на които студентите ще празнуват 8 декември, ще бъдат охранявани освен от полиция, и от сили на жандармерията. Това каза на брифинг началникът на отдел Охранителна полиция Веселин Младенов, предаде репортер на Novini.bg.

Най-популярните дестинации са зимните ни курорти – питейни и увеселителни заведения, хотелски комплекси и хижи. Предварително са проведени срещи с представители на тези обекти и с представители на частните охранителни фирми, които осъществяват охраната в обектите, като са разяснени начините за взаимодействие с тях, заяви Младенов.

Студентите могат да изкарат 8 декември на половин цена. Вижте как!

В дните преди и по време на празника ще има засилено полицейско присъствие в районите на всички обекти, в които ще празнуват студентите, като на 8 декември ще има полицейски служители на всяко едено място. Допълнително ще имаме и командировани сили от Дирекция "Жандармерия". При нужда от съдействие нашите служители ще бъдат на разположение на гражданите, посочи Веселин Младенов.

На брифинга стана ясно, че ще има и много цивилни полицаи, които ще участват в осигуряването на сигурността на студентите.

От Пътна полиция обявиха, че от 6-ти до 9 декември ще бъде проведена специализирана полицейска операция с акцент върху недопускане управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества, недопускане управлението на моторни превозни средства от неправосспобни водачи, недопускане управлението на моторни превозни средства с технически неизправности или без сключена застраховка "Гражданска отговорност". Разпоредено е и предприемането на активни действия на полицейските служители по регулиране и подпомагане на движението в участъците от пътната мрежа със засилен трафик и временна организация на движението.

Пътна полиция ще следи за скоростта и в нощно време

Статистиката за периода 7-9 декември 2018 година показва, че през този период е настъпило само едно пътнотранспортно произшествие с участници в студентски празненства, при което няма загинал, има трима ранени.

От полицията посочиха, че обичайните престъпления, които се извършват покрай студентския празник, са кражби на телефони и пари, чести са и спречкванията.

Органите на реда призоваха при какъвто и да е инцидент, колкото се може по-бързо да се уведомят полицейските служители на телефон 112, като е добре да се знаят името и адреса на обекта, в който се намират подаващите сигнала, за да могат полицейските служители да се отзоват максимално бързо.

От полицията посъветваха още да не се оставят ценни вещи без надзор, да не се оставят автомобили с работещи двигатели, да не се прекалява с алкохола и да се внимава с разходките нощем в зимните курорти.

Последвайте канала на

Novini.bg
603 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.05 | 13:04

2

e ot kakvo shte gi pazte bre kupoi glupavi tova e prqaznik za praznuvane a ne za prestaplenia.

2019.12.05 | 13:04

1

Младенов.Джентълмен номер 1.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини