Митничари спипаха алкохол и цигари на ГКПП Дунав мост при Русе

  • 20 ноември 2019 17:01

  • 791
  • 0
Митничари спипаха алкохол и цигари на ГКПП Дунав мост при Русе
© Агенция Митници (архив)

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха 451.2 л  бутилиран и фабрично запечатан алкохол и 380 кутии цигари, при две проверки, в района на ГКПП Дунав мост при Русе.

При един от случаите, на 15.112019 г., товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ с белгийска регистрация е пътувал от България за Белгия, превозващ хранителни продукти и безалкохолни напитки, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Микробусът, в който пътували шофьорът и неговата съпруга е отклонен от митническите служители, в района на ГКПП Дунав мост – Русе, за щателна митническа проверка, при която сред обявената стока са открити 840 бутилки с ракия, водка, мастика, уиски от различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 0,7 литър, с общо количество 302.4 литра.

Спипаха кола, пълна с контрабандни цигари

Ден по-рано, на 14.11.2019 г., в друг микробус, отново с белгийска регистрация, управляван от български гражданин в  товарното отделение са открити високоалкохолни напитни и цигари, в пазарски чанти. Иззети са 210 бутилки с ракия, мастика, бренди, уиски от шест различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 1 литър, с общо количество 148,8 литра, както и 380 кутии /7600/ къса цигари от две различни търговски марки.

Всички алкохолни напитки и цигарите са били облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени  необходимите придружителни документи, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/ . По случаите са съставени актове за установени административни нарушения.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини