Митничари спипаха контрабандна виагра от Турция за Нидерландия

07 ноември 2019 14:59

Митничари спипаха контрабандна виагра от Турция за Нидерландия
© Агенция Митници
934 1

Контрабандни продукти за полова мощ, хранителни и спортни стоки на стойност близо 30 000 лева задържаха митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“.

Контрабандната стока е открита на 04.11.2019 г. при проверка на турски товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Нидерландия, управляван от български гражданин. Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозвана стока. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. 

При сканиране на товара с рентгенова апаратура митническите служители са се усъмнили, че между описа и реалното съдържание на кашоните има разминаване.

При последвалата физическа проверка се установява, че между декларираната групажна стока са скрити 10 500 пакетчета с желе за орална употреба „Kamagra 100 mg"- стимулант за полова мощ, който има аналогично действие като популярен медикамент. Отрити са още недекларирани 6 туби с общо 100 литра зехтин, 650 кг маслини и сушени смокини, 215 тениски, шалове и спортни обувки.

На шофьора на автомобила е съставен акт по Закона за митниците. По случая е образувано административнонаказателно производство.

Радина Лазарова
934 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кико

2019.11.07 | 18:24

1

И вие вярвате че стоката е за Холандия. Червени. Слонове и сини крокодили!!! Казал е превозвача за да намали наказанието!

Добави коментар

Водещи новини