Спецпрокуратурата и ГДБОП разбиха престъпна група за разпространение на големи количества нарязан тютюн

  • 16 октомври 2019 14:40

  • 1991
  • 1
Спецпрокуратурата и ГДБОП разбиха престъпна група за разпространение на големи количества нарязан тютюн
© МВР (архив)

На 15 и 16 октомври 2019 г. Специализираната рокуратура, ГДБОП и служители на Териториялната служба „БОП“-Пловдив, Пазарджик и Смолян проведоха съвместни действия по разследването на организирана престъпна група за
разпространение на нарязан тютюн в Цалапица и Пловдив.

До момента са извършени 18 претърсвания на недвижими имоти, автомобили и стопански сгради, както и лични обиски. Иззети са около 480 кг ситно нарязан тютюн, над един тон тютюн на бали, две машини за нарязване и много други доказателства за престъпната дейност на групата. Разпитани са свидетели.

Задържани по Закона за МВР за срок до 24 часа са общо 7 лица. Предстои да се определи колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и за колко от тях Специализирната прокуратура ще поиска от съда да бъдат задържани под стража.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е започнала престъпната си дейност през юни 2018 г. Най-често участници в групата изкупували необработен тютюн от производители и го доставяли в стопанска сграда край Цалапица и в къща в Пловдив. Там тютюнът бил нарязван, пакетиран и изпращан на клиенти в страната по куриерски фирми, съобщиха от пресцентъра на Спецпрокуратурата.

Филип Епитропов
1991 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
de

2019.10.17 | 13:11

1

a hvanali,tva ne e vqrno vikam

Добави коментар

Водещи новини