От ДАНС изнесоха подробности за шпионската схема, засегнала националната ни сигурност

При проведени мероприятия са придобити данни, че Николай Малинов е изготвил докладна записка на руски език относно необходимостта от геополитическата преориентация на България и известният за всички проект "България". В същата се предлага да бъдат провеждани редица мероприятия, свързани с определени действия в сферата на вътрешнополитически живот, които да доведат до такава промяна в ориентацията на страната. Това заяви председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев по време на изслушването си за т.нар. "шпионския скандал" у нас.

След тези думи, Георгиев запозна депутатите с информацията по случая, представляващ престъпление срещу Републиката. „Касае се за поставяне на български гражданин в услуга на чужди организации. Както вече знаете въпросният български гражданин е Николай Малинов, председател на Националното движение "Русофили". В хода на работата в ДАНС по изпълнение на възложени от прокуратурата на Република България действия с постановления, свързани с разследване на престъпления против финансовата и кредитната система на страната, е установена схема, която е свързана с изградено, функционирано действие по пране на пари. При проведените мероприятия е придобита информация, че тази схема се използва за трансфер на финансови средства от руски гражданин, който е ръководител на чужда организация "Двуглав Орел", с интереси в различни области, с интереси в обществения и политически живот на страната. Според данните, с които разполагаме чрез изградената схема, се финансират мероприятия, които пряко засягат националната сигурност на страната", посочи Димитър Георгиев.

Той каза още, че двете организации публично са декларирали, че водят хибридна война срещу Запада.


 

Коментари

  1. 2019.09.11 | 17:40

    Здрав глупомер не остана от тия!

  2. 2019.09.11 | 13:52

    От празни хора.Без съществени доказателства сте пълни ИДИОТИ и МАЛОУМНИЦИ,на което ви се присмива цял вят от НЕГРАМОТНОСТА и НЕКАДЪРНОСТТА на управляващи с 2% кофициент на интелигентност!!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет