Спасител за трагедията с удавилите се баща и син край Синеморец: Плаж "Липите" изглежда привидно тих, но е един от най-опасните

  • 31 август 2019 09:44

  • 6261
  • 2
Спасител за трагедията с удавилите се баща и син край Синеморец: Плаж "Липите" изглежда привидно тих, но е един от най-опасните
© Кадър - Нова телевизия

Вчера баща и син се удавиха на неохраняем плаж край Синеморец.

Друго дете и още един мъж са били спасени по чудо от опасно мъртво вълнение, образувало се на плаж, където морето е вземало жертви и преди – „Липите”. Пред камерата на Нова телевизия застана един от спасителите, който дошъл от съседен плаж и опитал да помогне на жертвите - Стефан Масленков. Той поясни, че силните вълни на мястото правят морското дъно неравно. И каза, че туристите предпочитат „Липите”, защото е уединен и не е застроен.

Масленков бе категоричен, че за безопасността на плажуващите е добре те да посещават охраняеми плажове и да се съобразяват с флаговата сигнализация. „На такива плажове с неравно дъно хората са привлечени, защото те изглеждат привидно тихи. Но точно там морето дърпа най-силно. Трябва да се избягват и зоните около скали, защото там почти винаги има мъртво вълнение”, каза още спасителят.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6261 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.31 | 14:52

2

Все повече започнахме да вярваме на мотото на циганина, че закона е врата в полето и само балъците минават през нея. Плащаме скъпо за това.

2019.08.31 | 14:48

1

Абсолютно вярно, но Българина е анархист, не спазва законите, и често плаща със живота си за съжаление.

Добави коментар

Водещи новини