Воден спасител се удави в язовир Дренов дол

  • 26 август 2019 15:18

  • 8732
  • 1
Воден спасител се удави в язовир Дренов дол
© Булфото (архив)

Дългогодишен воден спасител се удави във водите на язовир Дренов дол и вдигна на крак водолази от столицата.

Трагедията се разиграва в неделния ден, когато Венцислав Младенов отива с група приятели на язовира край Кюстендил. Около 15.30 часа вчера той внезапно изчезва, а първи сигнал подават на тел.112 неговите приятели. „Хората не са видели да се дави, просто изведнъж мъжът е изчезнал от погледа им. Линейката е пристигнала буквално 5 минути след подаването на сигнала, но от Венцислав е нямало и следа“, коментираха полицаи, които са извършили оглед в района. Чак в понеделник водолази от ГДБПЗН успяха да извадят тялото на Венцислав. „Трупът е закаран за аутопсия. Едва след това ще стане ясна причината за смъртта. Възможно е да му е прилошало, но към момента можем само да гадаем“, коментира и говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка, пише "Монитор".

Запознати с водоема коментират, че язовир Дренов дол е много коварен, тъй като след определено разстояние от брега, дълбочината рязко се увеличава, а водата става ледена и направо смразява кръвта на човек. „Възможно е точно поради тази причина сърцето на Венци да е спряло и той да е потънал“, коментираха кюстендилци.

Венцислав Младенов е познат в спортните среди, той е бил дългогодишен спасител по различни водни обекти. Мъжът е баща на известния кюстендилски футболист Дани Младенов.

През последните 3 дни пък това е втора жертва, която поглъщат водите на неохраняеми водни обекти в Кюстендил. Въпреки множеството предупредителни табели кюстендилци продължават да се разхлаждат в необезопасени за целта места. Преди три дни смъртта си намери и 49-годишният Любомир Велинов, който се удави в частен водоем в кюстендилското село Вратца.

Novini.bg
8732 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Нас.ран болярин

2019.08.26 | 16:05

1

Е тоя баш преди мача на Етър ли намери да се дави. Сега ще ни спукат от бой във Враца.

Добави коментар

Водещи новини