Задържаха четирима след гонка из улиците на София

  • 15 март 2012 13:19

  • 1971
  • 0
Задържаха четирима след гонка из улиците на София
©

Полицията задържа четирима души от престъпна група за грабежи след преследване по столичните улици, съобщиха от МВР.

Спецакцията е проведена тази нощ от криминалисти от сектор „Грабежи” и Групата за проникване и специализирани полицейски операции „Кобра” при СДВР. Ченгетата следили бандата в продължение на месец. Първоначално в полезрението им попаднал нейният лидер - О.Х. /41 г./ от Самоков, който пребивавал в столицата.

По първоначални данни той притежавал и незаконен пистолет. Били установени и членовете на групата В.П. /19 г./ от Банкя, К.П. /24 г./ от Годеч и Б.Й. /21 г./ от Костинброд. Имало данни, че групата възнамерява да извърши кражба от пункт за изкупуване на черни и цветни метали в покрайнините на София.

Около полунощ пред голяма търговска верига криминалистите засекли колата на четиримата и ги проследили. Малко по-късно пред блок в жк. „Стрелбище” мъжете за секунди нападнали мъж, набили го, свалили якето от гърба му и се качили в ползвания от тях „Мерцедес”.

Четиримата отказали да се подчинят на полицейските разпореждания, шофьорът подкарал бясно колата по тротоара и се опитал да прегази тримата полицаи. Последвала гонитба из улиците на София. Мъжете не реагирали на подадените звукови и светлинни сигнали от полицейските автомобили.

В района на бензиностанция на бул. „Константин Величков” полицаите ги засекли и след като те отново не се подчинили, произвели предупредителни изстрели. Тогава колата им се блъснала в оперативния автомобил.

Трима от тях били арестувани от служителите, а четвъртият успял да избяга. Скоро обаче и той бил задържан. Четиримата мъже ще останат в ареста за 24 часа. Двама от тях – О.Х. и Б.Й. са криминално проявени. О.Х. е известен за кражби, осъждан, а 21-годишният младеж е регистриран за грабежи, кражби, хулиганство и притежание на дрога.

Последвайте канала на

1971 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини