Мажд Алгафари: В момента почти не можем да говорим за преминаващи бежанци. По-скоро става въпрос за радикализирани елемнти

  • 25 юни 2019 07:45

  • 483
  • 0
Мажд Алгафари: В момента почти не можем да говорим за преминаващи бежанци. По-скоро става въпрос за радикализирани елемнти
© Кадър - БТВ

Подобни структури се формираха още по време на пика на мигрантската вълна през 2014-2015. Това са организирани групи, които посрещат бежанците и ги превеждат през цяла България.

Около тази теза се обединиха в студиото на сутрешния блок на БТВ арабистът Владимир Чуков и преводачът Мажд Алгафари. Двамата коментираха темата за разбитата най-голямата действаща група за трафик на мигранти през българска територия. "В този бизнес говорим за милиарди. Аз съм виждал обяви и оферти за цяло семйство от Бейрут, което може да си избере как и до къде да стигне - Италия, пристанище в Гърция. Такива канали минават отвсякъде. В момента в ромските махали е главно мястото, където се пазат мигрантите", каза още Боян Чуков.

"Сред преведените хора със сигурност има радикализирани елементи. За бежанци вече почти не можем да говорим. В момента всички задържани трябва да бъдат проверявани много внимателно и да се разговаря изключително задълбочено с тях. Потокът от пари е огромен при тези групи. В циганските махали полицията почти не влиза и това е причината там да се крият мигрантите", добави Мажд Алгафари.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини