Две телефонни измами в Ловешко

  • 13 май 2019 12:19

  • 425
  • 0
Две телефонни измами в Ловешко
© Pixabay

Две телефонни измами са регистрирани през почивните дни в Ловешко, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч.

Възрастна жена /на 72 г./ от троянското село Врабево е получила обаждане, последователно на стационарния и на предоставена от нея мобилен номер, от непознат мъж, който се е представил за доктор и е поискал пари. Казал й, че сумата е за спешна операция на очите на дъщеря й. Освен парични средства, "докторът" е поискал и хранителни продукти, които са нужни за по-бързото следоперативно възстановяване на пациентката.

Няколко часа по-късно измамената жена е предала сумата от 1200 лева и хранителни продукти на непознат мъж, който се е придвижвал с лек автомобил.

Полицаите са установили превозното средство и лицето в него - 48 годишен мъж от ловешкото село Казачево. Мъжът, който е ползван в схемата като "муле", е обяснил пред полицейските служители, че е получил обаждане от непознат, представящ се за служител на Ловчанската митрополия, който му е наредил да вземе от жената дарение за митрополията. Тъй като не е получил допълнителни указания, мъжът е оставил парите и продуктите в Ловчанската митрополия, където са установени и иззети от полицейски служители.

По идентична схема - предоставяне на пари за операция, е била измамена и 81-годишна жена от село Брестово, община Ловеч. Жената е събрала и дала на непознат мъж сумата от 4000 лева.

По двата случая е образувано досъдебно производство и в районно управление на МВР в Ловеч работата продължава.

Последвайте канала на

Novini.bg
425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини