Всеки ден в страната стават средно по 18 катастрофи

  • 08 май 2019 14:46

  • 335
  • 0
Всеки ден в страната стават средно по 18 катастрофи
© Булфото (архив)

Всеки ден в страната ни стават средно по 18 пътно-транспортни произшествия, а при 10% от тях се стига до фатален край за някой от участниците. Това обяви Малина Крумова, председател на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата", цитирана от пресцентъра на агенцията.

Крумова участва в пресконференция в Националния пресклуб на БТА по повод началото на Световната седмица за безопасност по пътищата в периода 6 - 12 май. Приоритетите на агенцията и основните задачи пред новото звено по безопасност на движението бяха представени от Крумова. По време на изказването си Крумова изтъкна, че благодарение на предприетите мерки от страна на институциите и гражданските организации има 10% намаление на жертвите при пътни инциденти през изминалата година. "Отчитаме позитивен тренд, както на инцидентите, така и на загиналите и ранените при пътно-транспортни произшествия, но трябва да направим още много", подчерта председателят на държавната агенция, цитирана от пресцентъра.

Сред основните дейности на ДА "Безопасност на движението", които Крумова открои са: анализ на пътната безопасност, систематизиране дейността на областните и общински комисии по проблемите на безопасността на движението и изготвяне на нова стратегия по пътна безопасност за периода 2021-2030.

Очаква се в резултат на анализа да се предложат комплексни мерки и нормативни промени за повишаване на пътната безопасност, се посочва в прессъобщението.

В днешното събитие участие взеха комисар Росен Рапчев, началник отдел в "Пътна полиция" при ГДНП, Скендер Сила, представител на Световната здравна организация в България, Владимир Тодоров, председател на УС, Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

Последвайте канала на

Владимир Василев
335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини