Малина Крумова: Пътната безопасност зависи от всички нас

  • 01 февруари 2019 07:59

  • 341
  • 1
Малина Крумова: Пътната безопасност зависи от всички нас
© БНТ

Пътната безопасност зависи от всички нас като участници в движението по пътищата. Точно затова е необходимо да има един орган, който да координира дейностите между всички институции, както и между институциите и гражданите. Малина Крумова, съветник в кабинета на министър-председателя, по повод създаването на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Целта в крайна сметка е да се намалят жертвите по пътищата, да можем да спасим човешки животи. Това може да стане с комплексни действия, предприети от всички ведомства. Подценяваме потенациала за сътрудничество между държавните органи, заяви Крумова.

Голяма част от безопасността на движението зависи от качеството на пътната инфраструктура. Често нередности са идентифицирани от органите на МВР, съобщено е на собствениците, но не са предприети действия. Функцията на тази агенция е да следи за изпълнението на тези действия, посочи съветникът на премиера.

Със създаването на агенцията се стремим да елиминираме прехвърлянето на отговорност между отделните държавни органи, каза още Малина Крумова.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.01 | 09:02

1

Поредните калинки нали робите от България ще ги издържат

Добави коментар

Водещи новини