Терористът от Крайстчърч познавал отлично историята на България и Балканите

  • 15 март 2019 19:01

  • 8477
  • 46
© Министерски съвет

Брантън Тарант е посетил България като турист, но няма никаква информация за по-сериозни връзки с България. Искаме категорично да осъдим този терористичен акт, независимо за коя религия става въпрос. България е толерантна страна и искаме всички народи, етноси и религии да живеят в мир. По никакъв начин не искаме историята на България да се случва с този ужасен акт. Езикът на омразата доведоха до този терор. Изказваме съболезнования на цяла Нова Зеландия.

Това каза на извънреден брифинг външният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на след срещата при Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, на която трябваше да се установи дали има връзка между днешния терористичен акт в Нова Зеландия и България. На брифинга участие взеха още главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,. "Работим с партньорите ни от САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Саудитска Арабия, Сърбия и Черна гора", разкри Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. "Установеното към този момент, е че Брантън Тарант е посетил Балканския полуостров през 2016 година за периода 28-30 декември. Установено е негово пътуване до Сърбия, като той е преминал през Чрна гора, Босна и Хърватска. Пътувал е с Автобус. При това му пътуване на Балкните нямаме данни да е посетил България. На 9 ноември 2018 година е пристигнал в България с полет от Дубай. На 10 ноември 2018 година той наема автомобил и извършва пътуване като преминава през Дряново, Плевен, Велико търново, Габрово, Пловдив, Казанлък, Банско, Благоевград, Асеновград, Бачково. На 15 ноември 2018 година заминава от София с полет за Букурещ. Там отново наема автомобил и се придвижва до Унгария. Използваме всякакви данни от дебитни карти, кредитни карти, сим карти, които е използвал, за да установим всяко едно негово местоположение. Няма данни за терористични дейности на Тарънт в България. Той е обикалял исторически места, където са се сътояли битки межди християни и мюсюлмани. Поддържаме връзка със службите в Нова Зеландия и Австралия. Това са събранните данни към този момент и разследването продължава. Буквално всяка минута получаваме нова информация", каза още главният прокурор.

"Събираме данни за всички места, които е посетил Тарънт - къде е спал, как е плащал, кои точно места е посетил. Разследваме дали е имал връзка с български граждани. Чакаме информация от колегите от Нова Зеландия дали има и други терористи, които са посетили България. Тук става въпрос за информация на разузнавателни служби и трябва да внимаваме да не се наруши националната сигурност", каза от своя вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

"Трябва да осъществим пълен информационен обмен с партньорите ни от Нова Зеландия. Втората ни цел е да установим всяка една негова стъпка в България - използваните кредитни карти, сим карти, как се е предвижвал, къде е спял, имал ли е контакти с български граждани. Трябва да разберем дали Брантън Тарант е имал само за цел да изучава исторически събития станали на Балканите или е имал и някаква друга цел", добави Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Филип Епитропов
8477 46

Свързани новини

Коментари 46

Добави коментар
А ДЖЕНДЪР ПЛЮВНЮВЛИЕФ

2019.03.16 | 16:16

46

ТОЛЕРАНТНО , Е ЗАБРЕМЕНЯЛ ОТ ЕДИН ПОСЛАНИК.

Patricia@

2019.03.16 | 10:41

45

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук.......>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m

Иван

2019.03.16 | 07:45

44

Браво на човека.Явно му е писнало от ислямската педофилска сган

Ана Тема

2019.03.16 | 07:39

43

А Куйович познаваше не само историята ни,но и някои политици и хара от властта. Даже имаше и български паспорти с чужди имена.
За този пък се чудя - защо не е имал български паспорти!?

ХанкоБрат

2019.03.16 | 03:07

42

За съжаление този Новозелландец е пропуснал да посети Българският парламент и правителство с надпис на пълнителя ЛЕВСКИ.

осраха се и се разтичаха

2019.03.16 | 02:43

41

В Булгаристан винаги са били добре дошли всякакви терористи . Западните разузнавания хванаха Дон Боко и другите Кремълски подлоги по долни гащи и те се разтичаха от немай къде . Сега ще баламосват света , че нищо не са знаели .

помислете

2019.03.16 | 01:25

40

Помислете! Голяма част от атентатите, които са правени от ислямисти са били на територията на западна Европа и Америка т.е. колонизаторски държави, които така са си трупали първоначалия капитал, заради който те са по-богати от другите в момента…, но това е друг въпрос.

Мисълта ми е, че този атентатор, може да е някой американски агент (поставено лице от техните служби), което да насочи гнева на ислямистите към Източна Европа от излизащата от Европа Англия … и така да направи балканите несигурно място, предвид това, че „англо-саксонците“ нямат изгода от силни Балкани след излизането на Англия в брекзит (Англия нямат изгода и от добри отношения между Европа и Русия след брекзит), както нямат изгода от добрите ни отношения с Русия и Турция…. помислете!

Трябва Турците да знаят, че това е провокация, целяща дестабилизирането на балканите, понеже Америка и Англия имат изгода от това!

Без да съм банален, единственото ни спасение е като излезем от НАТО и си отидем отново при Руснаците, където ни е мястото. Русия е нашата любов и неизбежна съдба, въпреки бедността.

коко

2019.03.16 | 01:23

39

Всичото трол расан стоенено на баламатома и рапортува , изпънявам "задачадата".Виновен гадния ЕС и УСА ,че не могат да ни спрат да сме Терорист 1 във Всета!

антифес

2019.03.16 | 00:58

38

този боец аз го обучих за тази акция! не случайно беше в булгария и на балканите!!!смрт на мюслюманите!

антифес

2019.03.16 | 00:56

37

този боец аз го обучих за тази акция! не случайно беше в булгария и на балканите!!!смрт на мюслюманите!

Добави коментар

Водещи новини