Полицаи стреляха по бандит, опитал да избяга при проверка в Девня

  • 11 март 2019 12:20

  • 427
  • 0
Полицаи стреляха по бандит, опитал да избяга при проверка в Девня
© Булфото

Полицаи са стреляли по 30-годишен криминално проявен мъж в Девня. Това съобщиха от ОДМВР – Варна.

Случаят е станал на 9 март, около 13.00 часа, на ул. "Петрича" в град Девня. Полицейските служители се насочват към автомобила с цел извършване на проверка, като при вида им водачът му рязко потегля. Автомобилът е установен отново в района на жп гарата, когато той му слиза и побягва. Последват предупреждения от страна на полицейските служители и призиви да спре, но мъжът не се съобразява с техните разпореждания. Един от полицейските служители произвежда два изстрела във въздуха, но мъжът продължа да бяга, следва изстрел към него в безопасна зона. Лицето отново не спира, а се укрива на покрива на изоставена постройка.

Малко след това е задържан 30-годишният О. А. от Девня, добре познат на органите на реда, неправоспособен и многократно осъждан. Същият е отведен в болнично заведение, където е прегледан, установено е, че няма тежки травми и е освободен.

По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е също следствено дело.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
427 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини