Илко Радев от Добрич е обвинен за убийството в Студентски град

  • 01 март 2012 06:53

  • 10565
  • 26
Илко Радев от Добрич е обвинен за убийството в Студентски град
© Булфото

Повдигнато е обвинение за убийството в Студентски град. Обвиненият е Илко Радев от Добрич, съквартирант на убития, съобщи БТВ.

19-годишно момче беше убито в общежитие след пиянско сбиване. Студентът от УНСС Марио Данчев е прободен фатално с нож след свада с участието неговия брат близнак и още двама младежи. В стаята четиримата се сбиват, всички са пияни, с изключение на съквартиранта на близнаците. Марио почина, след като беше намушкан смъртоносно в областта на сърцето.

Всички участници в сбиването са на по 19 години, първокурсници във висшето учебно заведение.

Арестувани са трима - Мартин Данчев, Илко Радев и Владимир Борисов. Момчетата отричат да е използвано оръжие. В стаята е открит нож, но експертиза трябва да докаже дали с него е била нанесена смъртоносната рана.

Назначени са и кръвни проби, за да се установи дали са действали под влиянието на упойващи вещества.

Кой е Марио Данчев?

Марио Данчев е син на семейство учители. Родителите му са преподавателите по физическо възпитание, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Перник. Семейството Данчеви се ползвало с авторитет. Майката на Марио е преподава в основно училище "Иван Рилски", а бащата - в професионалната гимназия по металургия "Мария Кюри".

Часовете в двете учебни заведения са били намалени, тъй като и преподавателите, и учениците са били крайно разстроени от трагедията.

Марио е завършил миналата година професионалната гимназия по облекло и туризъм в Перник. Танцувал и във фолклорен ансамбъл към Двореца на културата. Младежът е бил много деен и активен, споделиха негови преподаватели.

Студентски град - арена на масови мелета

Масовите сбивания в Студентски град са ежедневие. Най-често възникват след обилна алкохолна почерпка. Последното медийно регистрирано меле е от преди две седмици. Тогава трима младежи бяха набити без причина.

Един от запомнящите се случай е от ноември 2010 г., когато петима пияни възпитаници на Националната спортна академия зверски пребиха студента Денис Пехливанов.

През декември 2008 г. след сбиване между две компании пред дискотека „Амнезия” бе убит Стоян Балтов. Този случай предизвика широка обществена реакция, чийто пик бе протестът пред парламента на 14 януари 2009 г. Тогава полицията остави група агресивно настроени младежи да се навилнее, след което демонстрира „мощта” си над протестиращите мирно граждани. За смъртта на Стоян Балтов отговарят трима души, които чакат присъди на първа инстанция.

Последвайте канала на

10565 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Анонимен

2012.03.13 | 19:20

26
Вие, хора, нормални ли сте? първо въобще не може да обвинявате родителите за това че когато някой от по-малък град или село дойде в софия и то особено в студентски град, полудява...това е при всеки, и въпросният Илко 100% е имал такива вечери, просто тази не е била една от тях. Този, който твърди, че родителите са виновни е 99% учител, защото те само това повтарят...ами замислете се колко време прекарваме с родителите си и колко време с учителите си...всъщност не обвинявам и учителите за това, не е въпрос на възпитание САМО, до реакции и въздействие на алкохола е....50 000 души живеят в студентски град и съм сигурна, че почти всички се напиват на кучета и правят мизерии просто защото уча там и знам как изглежда селянията. Това не означава че 50 000 родители са се провалили в ролята си на такива. Затова мога да ви кажа че аз съм твърдо за вечерен час и сух режим, защото за хора от малки градчета студентски град е като Лас Вегас и те не мърдат от там...време е да видят София и да отидат на нещо различно от най-гнусните дискотеки в света...
сашо

2012.03.13 | 19:19

25
Наложете визов режим за копелдаците от Перник! Само с открит лист да идват в столицата!!! Оправдание за добричлийчето! Добре, че се е отбранявало, иначе сега щеше да е мъртво!!!
Студентка

2012.03.13 | 19:18

24
Ужас! Всички мишки седят на топло и не правят нищо, а когато някой убие всички скачат да го защитават ама от компютрите си! Ей опомнете се това можеше да сте Вие или децата Ви и никой не бива да умира. А Марио е убит и мъртъв - по-голямо наказание за грешката му от това няма накъде. Брат му също е наказан жестоко - вече няма няма никога да има брат близнак, а родителите които ги обичат те не са ли наказани жестоко ?!? Нито са бандити нито мафиоти - те са като 99% от студентите в студентски град - нима не знаете какво става там - знаете и си траете?!? И после от клавиатурката пишете - "!!Браво така трябва да се действа!!" А за да посегнеш с нож и да убиеш - може би нещо не ти е наред в главата - това не Ви ли минава през акъла. Те полицаите на които това им е работата и когато даже задължително трябва да стрелят не всеки път имат смелост да натиснат спусъка защото са хора а хората не трябва да убиват други хора. Провинция, столица, глупости на търкалета та това са децата на България и те не трябва да умират а ние трябва да направим всичко възможно това да не става в бедната ни държава.
име

2012.03.06 | 10:04

23
не мисля,че е справедливо!та това е самозащита!
Несправедливост

2012.03.06 | 10:03

22
Е мама му стара вече! Сега какво излиза, че невинният ще го отнесе. Ами и мен да ме нападне банда пияни изроди и аз така ще действам, това е самоотбрана. Тия обвинители мислят ли изобщо какво щеше да му се случи, ако не се беше защитил, най-малкото щяха да го осакатят. Сори, ама такъв е животът - или аз или той.

2012.03.06 | 10:02

21
Като гледам коментарите, мисля, че народа е полудял. Оправдават един убиец.
Читател

2012.03.02 | 23:34

15
Г-не Вие или Сина Ви как бихте постъпили ако Ви нападнат 3-ма пияни ????????? Моля отговорете ми ???????

2012.03.02 | 22:19

9
Недей да бързаш с квалификациите,дали е убийство или неизбежна отбрана или е убийство при превишаване на пределите на последната ще се установява тепърва,след като прокуратурата повдигне обвинение,защото няма изгледи да го прекрати. Хората споделят своето мнение,като всеки е свободен да излага каквото и да било становище по казуса. Тук не става въпрос за юридическата страна на въпроса,а за споделяне на персонален мироглед,който задължително трябва да се базира на някакви обективни критерии. Не забравяй,че не ти си ръководно-решаващият орган в наказателния процес!!! Какво гласи чл.16 от НПК? Именно това,че: "Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда."
NICK

2012.03.06 | 10:02

20
Вижте, знам че имаме смотани институции, но нека всичко се изясни. В една медия пише, че единият нападнал, в друга медия пише съвсем друго. И хората се влияят и бързат с коментарите, кой крив кой прав. Нека всичко се изясни кой кого и тогава да пишем. Все пак нека не забравяме, че ножа е бил скрит умишлено. опитал се е да прикрие убийство. Ако наистина е самоотбрана, защо се прикирива? хайде да не бързаме още. рано е за заключения.
възмутен от последиците за един невинен човек

2012.03.06 | 09:59

17
Какво има да се изяснява? Трима нападат един! За мен всичко е ясно! Ако бяха един срещу един да говорим за убийство. Тук става въпрос за очевидна самоотбрана.
случайно прочетох

2012.03.06 | 10:00

19
Децата, дошли от провинцията, се държат, като развързани кучета.Ако е на село се съобразява с порядките, а има и родителски контрол.Тук стават анонимни и събрани на едно място, без никакъв контрол, изпадат в подобни ситуации.Жалко за детето, жалко и за детето убиец. Родители от провинцията, моля отделете още малко пари, наемете квартира, все пак децата ви ще са сред възрастни комшии.Ще има някакъв контрол.Студентски град е една голяма детска градина с пияни хлапета.
Иронията

2012.03.06 | 10:00

18
Ето, обади се и поредния нескопосан олигофрен. Ти изобщо четеш ли какви глупости дрънкаш или да почета вместо теб? Разлика между провинциалисти и столичани няма особена, като излагам на лице ЯВНИЯТ факт, че поне 70% "Софиянци" са от някъде си. С това предубедено мислене излагаш както се бе си, така и твоите съграждани! И нека все пак не забравяме, че няма провинциалисти, столичани, турци, цигани и каквито и да било други.. има ДОБРИ и ЛОШИ хора!
ккк

2012.03.06 | 09:58

16
Защо пишете само за убития? А за Илко Радев защо нищо не споменавате? И той е син на учителка, а баща му до скоро е бил безработен. Нима това е унизително, че го избягвате?! Или защото е от "дълбоката " провинция ви е под достойнството да го коментирате? Свобода за ИЛКО!!!
FEN

2012.03.02 | 23:33

14
И какво излиза сега този, който е правил това което трябва да прави един студент в 3 сутринта, който е бил провокиран и нападнат сега ще страда а тези дето са били пияни и са нарушавали общественият ред са на свобода и дори им се изказват съболезнования

Добави коментар

Водещи новини