Аферата "Гебрев" - как действат смъртоносните вещества? (видео)

Това е един от силно токсичните инсектициди, но няма нищо общо с новичока, каза в сутрешния блок на Нова телевизия експертът по химически оръжия доц. Иван Попов по повод развитието на аферата "Гебрев". Припомняме, че вчера главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в обяви, че бизнесменът е отровен с инсектицида хлорпирифос, няма данни за забранени химически оръжия.

Като чист продукт този инсектицид не може да се може да се намери на свободния пазар. Веществото може да бъде закупено от аграрни магазини, но не в чист вид. То е забранено за използване в домашни условия, заяви доц. Попов.

Хлорперифосът има поразяващо действие, както всички останали фосфорорганични отровни вещества. При поглъщане се появяват миоза, затрудняване на дишането, гърчовете и в зависимост от погълната доза може да се стигне до парализа на дишането, нарушаване на кръвооросяването и до смърт, обясни експертът.

Той уточни, че инспектицидът може да поразява както през кожата, така и през хранителния тракт. Не е необходимо специална подоготовка, достатъчни са едни ръкавици, за да се постави например в смляното кафе. Инсектицидът няма миризма и трудно може да се усети. В руколата може да се съдържа като остатъчни количества в растениевъдството. Но това са толкова незначителни количества, че не могат да доведат до това отравяне, за което става въпрос, каза доц. Иван Попов.

Той обясни още, че наличието на хлорпирифос в организма може да се установи до два дни след приема му, а бързината на действието му зависи от приетото количество. 

Коментари

 1. 2019.02.12 | 10:24

  Англичаните изфабрикуваха една глупост ,за която самите те днес съжаляват ! Не осъзнаваме ли ,че това е характерно за англо-саксонеца ? Те имат 20-30 процента участие в РОСНЕФТ ,но ако ни заблудят за СКРИПАЛ ,утре ще ни натиснат ,да се откажем и от Турски поток !
  Не им вярвайте .....мислете !

 2. 2019.02.12 | 09:53

  Янките са изпробвали нова бойна отрова върху български гражданин, невписана още в Конвенцията за хим. оръжията, за да отмъстят на Президента за обективното му мнението му относно Венесуела.

 3. 2019.02.12 | 09:48

  С 5 000 сме намалели само за януари 2019-та, и това не са седесари, турци и цигани, това е чиста българска кръв, ето до къде ни доведе 30г. "Само СДС".

 4. 2019.02.12 | 09:45

  Цветанов търси съдействие от ЦРУ за да всеме мястото на Тиквата. До кога ще търпим ЦРУ да назначава българските управници.

 5. 2019.02.12 | 09:42

  че Скрипал и щерка му са отровени от бойно отровно вещество, произведено в Солзбъри, а ни се натрапват Федотов и ГРУ?

 6. 2019.02.12 | 09:42

  Цоциалисти. Как е възможно изобщо някои да гласува за подобни типове?
  1. Елена Милиончева - офшорен играч, обвинен за пране на пари в особено големи размери, собственик на имоти всякакви за над 1 млн. лева;
  2. Корнела - едър приватизатор на национално имущество, собственик на апартаменти, гаражи, ателиета за няколкостотин хиляди лева;
  3. Иво "80 % дeбили" Христов - стипендиант на Джордж Сорос, собственик на апартаменти, къщи и вили в София, Пловдив и по морето за няколкостотин хиляди лева и на няколко коли за стотици хиляди;
  4. Валери Жаблянов - арогантен сталинист, собственик на къща за 360 000 лв. в Симеоново;
  5. Антон Кутев - болен от политически СПИН, т.е. болшевизъм, собственик на къща в скъпарски софийски квартал за няколкостотин хиляди лева;
  6. Кристиян Вигенин - наднационална номенклатура по рождение, собственик на имоти в България и Брюксел за няколкостотин хиляди лева;
  7. Весела Лечева - едър приватизатор, собственик на имоти и акции за милиони левове;
  8. Кирил Добрев - повелител на дойче марки и американски долари, които къта в чанти, собственик на имоти за стотици хиляди, едър собственик на ВЕЦ-ове, от които печели по 400 000 лв. на година;
  9. Петър Курумбашев - криптокомунист, собственик на имоти за стотици хиляди и развивал бизнеси за милиони;

 7. 2019.02.12 | 09:38

  Какво ли е обещал тоя седесарски капyт на янките, по време на "молитвената закуска", мож би е дал и Тракия освен Добруджа на краварите да я дупчат за шистов газ.

 8. 2019.02.12 | 09:36

  след като се върна от "молитвената закуска" в САЩ за инструктаж от ЦРУ.

 9. 2019.02.12 | 09:35

  Гледайте само, как занимават хората с ГЛУПОСТИ!

 10. 2019.02.12 | 09:34

  на срещата с английската кокона-посланичка. Нека сме обективни, Тиквата може да е простак, но не е завършен седесарски боклук, все пак Компартията го е научила на малко родолюбие.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет