Ръст на телефонните измами в Хасково

  • 29 януари 2019 12:14

  • 410
  • 0
Ръст на телефонните измами в Хасково
©

Ръстът на телефонните измами на територията на ОД на МВР - Хасково през миналата година е двоен в сравнение с предходната 2017 година. Това съобщи директорът на дирекцията на МВР ст. комисар Ангел Цанков при представянето на анализа за дейността на структурата през 2018 година.

Увеличението е факт въпреки превантивните мерки и разяснителните кампании сред уязвимите на престъплението групи, уточни Цанков. Той обаче каза, че причината за това е установена с разкриването на две "мулета" на организатори на измамите. Те са заподозрени в съдействието за вземането на парите и предаването им в 17 случая - 11 в Хасково и 6 в Димитровград през втората половина на 2018 година, обясни директорът на ОД на МВР.

Цанков обаче подчерта, че негативната тенденция по това направление е единствената на фона на увеличаването на разкриваемостта на криминалните и икономически престъпленията с 5 пункта до 60 на сто в сравнение с 2017 година. Почти двойно е скочило количеството на иззетите нелегални акцизни стоки - тютюневи изделия и алкохол, сочи анализът.

Увеличение според статистиката има и на тежките пътно-транспортни произшествия - 15 повече е броят на убитите при катастрофи в сравнение с 2017 година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини