Арестуваха 52-годишна мнима врачка, измамила жена от Триводици

  • 25 януари 2019 13:39

  • 1476
  • 1
Арестуваха 52-годишна мнима врачка, измамила жена от Триводици
©

Полицията задържа 52-годишна жена, представяла се за врачка и измамила жителка на село Триводици, съобщават от ОД на МВР.

Оперативните и издирвателни действия са започнали на 24 януари, непосредствено след получен сигнал от 66-годишна жителка на село Триводици. Тя казала, че по обяд в дома ѝ дошла непозната и се представила за врачка. Въвела я в заблуда, че има направена черна магия и започнала ритуал за развалянето ѝ, като поискала всичките налични пари и ценности в къщата. Домакинята предоставила на посетителката си суми в евро и левове и златен пендар, а след като я изпратила установила, че те липсват. Няколко часа по-късно криминалистите влезли в дирите на извършителката – 52-годишна жена от пазарджишка област. Тя е задържана за срок до 24 часа. Намерени и иззети са откраднатите пари и злато.

Образувано е досъдебно производство, предстои материалите да бъдат внесени в Районната прокуратура.

Мая Йорданова
1476 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
другарки и другари

2019.01.27 | 10:28

1

бъдете бдителни не се доверявайте на самозвани лъжеврачки . изисквайте диплома за завършено висше образование за врачество от софийския университет или от ленинградския университет в братската съветска страна .

Добави коментар

Водещи новини