Телефонните измамници удариха Ямбол

  • 04 януари 2019 14:39

  • 742
  • 0
Телефонните измамници удариха Ямбол
© pixabay

Регистрирани са няколко опита за телефонни измами на територията на областта в рамките на деня. В дежурната част на ОДМВР са постъпили няколко сигнала от жители на Ямбол, станали обект на опит за телефонни измами. Това съобщиха от ОДМВР – Ямбол.

До момента измамниците са използвали познатия сценарий, при който представяйки се за полицейски служители отправят искане за съдействие при задържането на телефонни измамници. За придаване достоверност на измамата гражданина получава обаждане и от измамник, който се държи грубо и заплашително.

Целта на измамниците е, чрез въвеждане в заблуждение да получат бързо пари и ценности. Все по-често дават указания парите да бъдат увити и хвърлени през тераса или прозорец на жилището.

Служителите на реда никога и по никакъв повод не търсят съдействие по телефона с настояване за даване на пари или ценности, подчертаха от полицията.

Измамниците използват различни сценарии, дори чрез заплахи. Постоянно променят тактиката си, но винаги искат пари и то спешно. За да постигнат целта си, те ангажират вниманието на своите жертви и задържат телефона отворен до осъществяване на престъпното деяние.

При подобни случаи хората трябва да се опитат веднага да се свържат с близките си и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото Районно управление на МВР.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини