Разкриха извършителите на серия от кражби в София

  • 25 февруари 2012 18:04

  • 1160
  • 0
Разкриха извършителите на серия от кражби в София
©

Разкрити са извършителите на серия от кражби в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 10 февруари столична фирма, с офис в „Люлин”, се обърнала за помощ в полицията – вратата била разбита и оттам изчезнали абсорбатор, огледало, метално кошче. Служители на Девето Районно управление „Полиция” поели случая и в хода на оперативните действия попаднали в дирите на 22-годишния Й.Н., известен с прякора Данчо Дебелия, В.Й. на 38 години и С.С. на 23 години. Установено било, че тримата се движели с лек автомобил „Крайслер Вояджер” и често в зулумите участвал техният познат Ю.М.на 45 години - Юлката, криминално проявен, осъждан за взломни кражби, който е обявен за издирване.

Освен в сградата на фирмата, престъпната група, в различно съучастие, е извършила още три взломни кражби в квартала, изяснили разследващите. В края на януари месец проникнали в избено помещение, откъдето измъкнали сак с 15 рибарски въдици, електрожен, ръчен ъглошлайф, две бормашини, надуваема рибарска лодка, дюшек и две палатки. Февруари миналата година, след като се „справили” със секретните патронници на алуминиеви врати на два магазина, те се снабдили с оборудване за баня – два моноблока, мивки и батерии за тях. Оказало се, че те са авторите и на кражба от жилище, регистрирана през декември 2010 г., където оставили собственика без лаптоп.

При последвалите претърсвания на адресите на задържаните, са открити част от откраднатите вещи. В автомобила служителите на реда попаднали на техника и инструменти за взломяване – отвертки, ключове и ръкавици.

Материалите по разкритите случаи ще бъдат предадени на прокуратурата, с оглед привличането на задържаните в качеството им на обвиняеми за престъпления по чл. 195, ал.1, т.3 от НК.

Работата по установяването на извършени от тях и други престъпления продължава.

Последвайте канала на

1160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини