Задържаха трима за поредица домови кражби в различни градове

  • 22 февруари 2012 15:42

  • 727
  • 0
Задържаха трима за поредица домови кражби в различни градове
© Булфото

В резултат на съвместните действия на служители на ГД “Криминална полиция” и техни колеги от областните дирекции в Разград, Добрич, Варна, Търговище, Шумен, Силистра и Русе са задържани трима, заподозрени в извършването на множество домови кражби. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Х.А. на 37 години, който е криминално проявен и осъждан, с 23 присъди за кражби и бягство от казарма, 35-годишната П.Н. и прекупвачът на крадените вещи М.Б. на 39 години, известен с прякорите Ръчичката и Едноръкия, с регистрация за грабеж, са заловени във Варна. Х.А. и М.Б. са задържани непосредствено след предаване помежду им на лаптоп, откраднат предишния ден от жилище в Добрич.

Впоследствие е задържана и П.Н., която съжителства с Х.А. и го возела при извършване на престъпленията. При последвалите процесуални действия в автомобили и в жилища във Варна са намерени и иззети шест мобилни апарата и шест SIM карти. Конфискувани са също преносим компютър, фотоапарат, видеокамера, часовници, монети с нумизматична стойност, както и инструменти за взломяване. За част от намерените вещи е изяснено, че са предмет на кражби.

По предварителни данни на разследващите, Х.А. е съпричастен към множество кражби, извършени през последната година в различни градове от Североизточна България. Престъпленията са извършвани в апартаменти на първите етажи на жилищни сгради.

Тримата са задържани за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

727 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини