Само за 3 месеца на "Капитан Андреево" спипаха десетки оръжия и стотици патрони

  • 12 декември 2018 12:48

  • 559
  • 0
Само за 3 месеца на "Капитан Андреево" спипаха десетки оръжия и стотици патрони
© Getty Images/Guliver

Контрабандно оръжие и боеприпаси са задържани на ГКПП Капитан Андреево през последните три месеца, съобщиха от Агенция "Митници".

Служители са разкрили нелегален внос от Турция у нас на 17 газови пистолета, револвер и 1330 патрона за тях при извършване на щателни митнически проверки на превозни средства.

Газов пистолет, револвер и 347 патрона, укрити в барбекю и плодове, са били намерени в микробус с немска регистрация. Превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка.

В багажното отделение, сред множество кашони и чанти, е пренасяна и употребявана скара на жар. При огледа й зад чекмеджето за пепел е бил открит газов пистолет с два пълнителя. В друг кашон с мандарини митничарите се натъкват на увит в найлонов плик револвер. В дървен сандък в багажното отделение на автомобила са били открити и 347 газови патрона. 

При инспекция на лек автомобил с чужда регистрация в багажа на шофьора е открит газов пистолет, боен пълнител и 21 бойни патрони, калибър 7.65 mm. Още 15 газови пистолета и 962 патрона за тях в личния багаж на пътници са били открити на МП Капитан Андреево през последните три месеца при щателни митнически проверки.

Оръжието и боеприпасите са били задържани. На нарушителите били са съставени актове, а по случаите са били образувани административнонаказателни производства.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини