Какво е състоянието на пострадалите в дерайлиралия влак? (видео)

  • 20 ноември 2018 07:28

  • 5438
  • 4
Какво е състоянието на пострадалите в дерайлиралия влак? (видео)
© Нова телевизия

Осем души пострадаха, след като огромна скала падна на релсите пред влака Петрич-Благоевград снощи. Локомотивът излезе от релсите. В композицията е имало 42 пътници. Мястото обаче се оказа дълбоко в Кресненското дефиле и за спешните екипи и пожарните се оказа проблем да стигнат до него бързо. Трима души продължават да бъдат в болница, а останалите петима са освободени.

Един от пътниците е с контузна рана на главата. Хората са добре, нямат тежки наранявания, поясни областният управител на Благоевград, цитиран от Нова телевизя.

До 2.00 ч. през нощта екипите на НКЖИ работиха по отстраняването на подвижния състав от линията. Трябваше специализирана механизация да бъде организирана. Предстои да направим проверка на целия скален откос, който е над линията и това дали има опасност от още срутвания. След това локомотивът ще бъде вдигнат, обясни генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски.

Няма големи щети по жп линията. Трасето обаче няма да бъде пуснато за движение днес. Това ще се случи, след като локомотивът бъде вдигнат и бъде проверено състоянието на скалния откос. Очаква се движението да бъде възстановено в рамките на 48 часа.

Пострадалите пътници ще получат компенсации в зависимост от нараняванията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5438 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.11.20 | 09:57

3

Седесарският грабеж на БДЖ и ликаидацията им на практиока, от който се облажиха сините през 30-те години на седесарска диктатура, е по-жесток от всички влакови обири от ковбойско време до сега.

2018.11.20 | 10:48

4

Прав си! Докъде ни докара комунистите! Тц Тц

2018.11.20 | 08:48

1

Ако е този на снимката, седесарските железници вече се катерят по баирите. Не сме държава, а синя кочина.

Stamat

2018.11.20 | 09:45

2

Пак ти казвам:"Пий си лекарствата, лекувай се и забрави да пишеш!".

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини