Художник от Вършец е бил измамен от "братовчед", на когото дал 70 картини да ги продава

  • 12 ноември 2018 13:00

  • 793
  • 0
Художник от Вършец е бил измамен от "братовчед", на когото дал 70 картини да ги продава
© Булфото (архив)

Известният художник от Вършец Георги Паунов - Паунеца /74г./ е бил измамен от непознат, на когото дал 70 картини да ги продава, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Преди месец непознатият се обадил на Паунов по мобилния телефон, представил се за негов братовчед и му предложил съдействие за продаване на картините му. Паунов не бил виждал въпросния си братовчед от детските години, но знаел, че работи на престижна работа и познава много хора. Той повярвал на непознатия и насрочил среща във Вършец. Мнимият братовчед дошъл и наистина изглеждал на възраст, на каквато трябвало да бъде истинският братовчед. Паунов му дал 35 картини, а при втора среща след няколко дни - още толкова. В последните дни непознатият престанал да вдига телефона си и Паунов потърсил чрез роднини връзка с него. Свързал се с истинския си братовчед, срещнал се на живо с него, видял, че изглежда по друг начин от непознатия и че е измамен. Тогава подал сигнал в полицията и по случая било образувано досъдебно производство.

Стойността на картините и нанесената щета все още се уточнява, но по предварителни данни става въпрос за десетки хиляди левове.

Картини на Георги Паунов са притежания на много колекционери и ценители в САЩ, Англия, Франция, Германия, Италия, България и други страни. Той има десетки самостоятелни изложби у нас и в чужбина, живее в родния се град Вършец и на остров Корсика във Франция.

Последвайте канала на

Владимир Василев
793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини