Задържаха криминално проявен и осъждан каналджия

  • 09 ноември 2018 12:22

  • 888
  • 0
Задържаха криминално проявен и осъждан каналджия
© gettyimages (архив)

Около 22.30 часа на 7 ноември, при извършване на обход на второкласен път 81, автопатрул на РУ-Костинброд предприел проверка на лек автомобил „Крайслер Вояджър“, управляван от 39-годишен жител на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В автомобила са установени 15 чужденци от Афганистан и Ирак, трима от които без документи за самоличност. Те са транспортирани от служители на група „Миграция“ към областната дирекция до ГПУ-Калотина за извършване на проверка в автоматизираната дактилоскопна идентификационна система, след което върнати в РУ-Костинброд за продължаване на работата с тях. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

В хода на проверката е установено, че криминално проявеният и осъждан мъж шофира без СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура водачът е привлечен в качеството на обвиняем за извършени престъпления по чл. 281, ал.2, т.1, т.4 и т.5 и по чл. 343В, ал.2 от НК. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
888 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини