Спипаха каналджия и седем чужденци след преследване

  • 20 юли 2018 17:02

  • 5111
  • 2
Спипаха каналджия и седем чужденци след преследване
© МВР

Вчера към 20.30 ч. граничен полицейски автопатрул от ГПУ-Трън забелязал лек автомобил „Ауди“ и джип „Гранд Чероки“, движещи се един след друг към българо-сръбската граница. Двамата гранични полицаи незабавно подали сигнал в дежурната част и последвали съмнителните коли. Въпреки подадените звукови и светлинни сигнали към водачите, те продължили движение в опит да избягат, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На пътя между махала Русимовци и разклона за село Декьовци лекият автомобил пропуснал отпред джипа. Впоследствие се оказало, че мигрантите са натоварени в джипа и така му е дадена възможност да се измъкне от преследването. Междувременно, шофьорът на лекия автомобил опитал да избута от пътя граничните полицаи, като блъснал отдясно служебния автомобил. Независимо от всичко, високопроходимият автомобил на Гранична полиция успял да настигне джипа в землището на село Горочевци. След кратко преследване и предупредителни изстрели във въздуха граничните полицаи задържали шофьора - 45-годишен, криминално проявен от София, който направил опит да избяга. При проверката в джипа са открити седем чужденци, по първоначални данни иракчани.

Каналджията и мигрантите са задържани в ГПУ-Трън. Уведомена е районната прокуратура. Действията по случая продължават.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5111 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.20 | 19:24

2
Мрежата по границата е паднала, няма нужда от каналджии, всяка брадата маймуна може да мине в седесарска България.
не може да бъде

2018.07.20 | 18:05

1
КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН НА СВОБОДА. СТАНАЛА Е НЯКАКВА ГРЕШКА В ПРЕВОДА. ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ В АНГЛИЯ ИЛИ ГЕРМАНИЯ ,НО НЕ И ТУК.

Добави коментар

Водещи новини