Задържаха двама роми, станали причина за тежката катастрофа край Казанлък, при която загинаха двама младежи

  • 01 ноември 2018 09:41

  • 1526
  • 2
Задържаха двама роми, станали причина за тежката катастрофа край Казанлък, при която загинаха двама младежи
© gettyimages (архив)

Задържани са двама роми, които станаха съпричастни към тежката катастрофа, при която загинаха момче и момиче на 22 и 23 години от Казанлък.

Припомняме, инцидентът стана в събота вечер на пътя Казанлък - Стара Загора. Свидетелски показания още същата вечер твърдяха за две каруци на пътя, които били необозначени без никакви светлини или светлоотразители. Шофьорът на автомобила със загиналите очевидно ги видял в последния момент в тъмнината и за да избегне удар с тях, влязъл в насрещното и се завъртял перпендикулярно, където бе пометен от движещ се  насрещно автомобил.  

Едната от каруците е била състезателна. Каруците са били подготвяни за нерегламентирано състезание в неделя на пътя Казанлък – Черганово, съобщи Канал 3. Каруците са конфискувани от полицията. Предстои на двамата задържани да бъдат повдигнати обвинения.

През изминалите дни в опит да спрат провеждането и задържат организатори на нелегална гонка с каруци пострадаха общо 6 полицаи. Те бяха нападнати край село Черганово и в квартал в Мъглиж, където бяха замеряни с камъни.

В сряда следобед жители на Казанлък и региона се събраха пред полицейското управление в града, за да изразят мълчалива подкрепа към полицаите. Те не приемат служителите на реда да бъдат нападани и бити по време на изпълнение на техните задължения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1526 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.03 | 13:56

2
Докато са мнооооого вааааажен Е Л Е К Т О Р А Т !!!! И за едните и за другите . За такива като Валерката, Нинчето , и много други.
Пак циганска мърша ни трови живота!

2018.11.01 | 10:09

1
До кога да чакаме, докато ни унищожат ли? Докога щи ни правят на идиоти тъпите управляващи? Каруцата не е ли превозно средство, защо е без винетка на пътя, защо не плащат гражданска отговорност, как се движат по улиците без да познават правилника? Кучето скача според тоягата, циганите са като кучета, само тояга ще ги оправи!

Добави коментар

Водещи новини