Задържаха рецидивист, отправял сексуални предложения на жена на спирка на метрото

  • 29 октомври 2018 14:22

  • 1857
  • 0
Задържаха рецидивист, отправял сексуални предложения на жена на спирка на метрото
© gettyimages (архив)

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на СГП.

Причината за това е, че: на 26.10.2018 г., около 18.30 часа, в гр. София, на метростанция на бул. „Черни връх“ 197, са били извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: извършителят притеснил с поведението си Н. М., като без провокация от нейна страна започнал да я обижда и да ѝ отправя нецензурни реплики, съдържащи предложения за действия със сексуална насоченост. Поведението на извършителя довело до намеса на полицейските служители Ц. и Г., но последният не преустановил действията си, като насочил обидните реплики към тях.

В хода на разследването е установено, че извършител на описаното по-горе деяние е лицето И. Петков, на 30 години, който е многократно осъждан, като деянието се явява извършено в условията на опасен рецидив. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 325, ал. 5, вр. ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“ НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 29.10.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Филип Епитропов
1857 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини