92-годишна жена оказа съдействие с 11 000 лева на "полицейски служители"

  • 09 октомври 2018 10:53

  • 1643
  • 0
92-годишна жена оказа съдействие с 11 000 лева на "полицейски служители"
© Pixabay

92-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 11 000 лв. Това съобщиха от ОДМВР - Търговище.

На 8 октомври 2018 г. около 11.00 часа в град Попово неизвестен извършител посредством обаждане на стационарен телефон под предлог за необходимост да бъде оказано съдействие на полицейски служители, осъществяващи операция по задържането на извършители на телефонни измами, е въвел в заблуждение 92-годишна жена от същия град, и е отнел от владението ѝ сумата от 11 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс.

От ОД МВР - Търговище отново напомнят на гражданите, че не съществува практика полицията да иска парични суми от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. От дирекцията призовават хората да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за задържане на извършители на престъпления, тъй като полицейските органи никога не търсят съдействие от гражданите по този начин.

Хората от областта ни трябва да знаят, че ако на телефона си получат обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител, и ги помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта е необходимо „само“ да предадат наличните си спестявания и златни накити, то спрямо тях се извършва опит за измама. При получаването на подобно обаждане е необходимо те незабавно да потърсят контакт с близките си и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, и под никакъв предлог да не предоставят пари и ценности на непознати, напомнят от МВР.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини