Превенцията е основният елемент от борбата с телефонните измами (видео)

  • 05 октомври 2018 11:42

  • 653
  • 0
Превенцията е основният елемент от борбата с телефонните измами (видео)
© gettyimages

Превенцията е основен елемент от борбата с телефонните измами. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на парламентарния контрол в Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg.

Той отговори на депутатски въпроси от БСП, как държавата ни се бори със схемата „обаждане от чужбина“.

Маринов разясни, че този вид измама се изразява в кратки позвънявания на случайно избрани номера, след като жертвата отговори, обаче започват да се начисляват суми на сметките на абонатите. Предполага се, че телефонните номера, от които се осъществява се извършват от компютърен софтуер, намиращ се на територията на остров Възнесение, Албания, Украйна, Гърция, Литва, Финландия и други и др.

От думите на вътрешния министър става ясно, че до сега няма сигнали за такива измами, осъществявани от територията на страната. "Нито един човек от началото на годината досега не е подавал сигнал в полицията за телефонна измама чрез импулсен телефон", каза вътрешният министър.

По линия на международното полицейско сътрудничество сме изпратили официални запитвания към властите на съответните страни. Постъпили са отговори от част от адресатите. Превенцията остава основен елемент от предотвратяване на подобен тип измами“, каза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини